OliveMagazine

Ντομάτες γεμιστές με ρυζοσαλάτα

Ντομάτες γεμιστές με ρυζοσαλάτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 μεγάλες τομάτες
  • Για τη ρυζοσαλάτα

  • 200γρ. ρύζι γλασέ
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 6 ντοματίνια
  • 1 κολοκύθι
  • ½ ματσάκι σχοινόπρασο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι βασιλικό
  • 1 κoυτ. γλυκού δυόσμο
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε οριζόντια το πάνω μέρος της κάθε ντομάτας και κρατάτε τα καπάκια τους στην άκρη. Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας αδειάζετε το εσωτερικό τους.

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το ρύζι σε άφθονο βραστό αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Κατά τη διάρκεια του βρασμού ανακατεύετε το ρύζι για να μην κολλήσει. Στραγγίζετε το ρύζι και το ξεπλένετε με κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός. Κατόπιν το ρίχνετε σε μπολ και προσθέτετε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ανακατεύοντας για να μην κολλήσει. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το σχοινόπρασο, τον μαϊντανό, τον βασιλικό.

Κόβετε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια και τρίβετε το κολοκύθι. Κόβετε τα ντοματίνια στα 4 και προσθέτετε όλα τα υλικά μαζί με τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον δυόσμο στο μπολ με το ρύζι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.

Σερβίρισμα: Γεμίζετε τις ντομάτες με τη γέμιση και περιχύνετε με ελαιόλαδο, διακοσμώντας με μαϊντανό.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tips

Με τη γέμιση αυτή μπορείτε να γεμίσετε και κίτρινες και πορτοκαλί πιπεριές, εκτός από ντομάτες.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο