OliveMagazine

Ντομάτες γεμιστές με σαλάτα από αβοκάντο, γαρίδες, αβγό και κόλιανδρο

Ντομάτες γεμιστές με σαλάτα από αβοκάντο, γαρίδες, αβγό και κόλιανδρο

Μερίδες:3
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 μεγάλες ντομάτες, ανοιγμένες από πάνω κι αδειασμένες προσεκτικά από την ψίχα
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 300γρ. γαρίδα ψίχα βρασμένη
  • 1 αβοκάντο, σε κυβάκια
  • 2 αβγά βρασμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε τις γαρίδες: Χτυπάτε το χυμό και το ξύσμα των λάιμ με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε τις γαρίδες. Τις αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Με μια οριζόντια τομή κόβετε τα καπάκια από τις ντομάτες και τα φυλάτε στην άκρη. Με ένα κουταλάκι αδειάζετε προσεκτικά την ψίχα τους. Τις αλατίζετε εσωτερικά και τις βάζετε ανάποδα πάνω σε λαδόκολλα να στραγγίξουν από τα υγρά τους.

Αφαιρείτε τα σποράκια και ψιλοκόβετε την ψίχα από τις ντομάτες. Την αναμιγνύετε με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα κυβάκια του αβοκάντο. Αλατίζετε και ανακατεύετε και τα ψιλοκομμένα αβγά και τον κόλιανδρο. Ανακατεύετε τη σαλάτα με τις γαρίδες και τη μαρινάδα τους.

Μοιράζετε το μίγμα στις αδειασμένες ντομάτες, τις αραδιάζετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε με επιπλέον κόλιανδρο και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr