OliveMagazine

Ντοματάκια με αντράκλα και κύβους από τηγανητό ανθότυρο

Ντοματάκια με αντράκλα και κύβους από τηγανητό ανθότυρο

Μερίδες:για μια σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 30 ντοματάκια τσέρι
  • 3 ματσάκια αντράκλα
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 200γρ. ανθότυρο, σε χοντρούς κύβους
  • λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα του τυριού
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα του τυριού
  • Για το dressing της σαλάτας

  • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε ένα λίτρο νερό μέχρι να βράσει καλά. Ρίχνετε μέσα τα ντοματάκια και τα ζεματάτε για 2-3 λεπτά μέχρι να χαλαρώσει η φλούδα τους. Τα βγάζετε, τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί και τα ξεφλουδίζετε ένα ένα. Τα βάζετε σε ένα μπολ, τα αλατίζετε ελαφρά, τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τα αφήνετε να μαριναριστούν.

Πλένετε και καθαρίζετε την αντράκλα κρατώντας μόνο τα τρυφερά φύλλα. Τη βάζετε σε σαλατιέρα.

Ετοιμάζετε το dressing: Σε ένα μπολ ρίχνετε το ξίδι και το αλάτι. Χτυπάτε μέχρι να λιώσει εντελώς το αλάτι, προσθέτετε το λάδι και ξαναχτυπάτε καλά. Περιχύνετε με το μισό dressing την αντράκλα και αφήνετε να μαριναριστεί.

Ζεσταίνετε άφθονο λάδι σε ένα τηγάνι, αλευρώνετε τους κύβους του ανθότυρου και τους τηγανίζετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τους βγάζετε και τους αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Παίρνετε τα μαριναρισμένα ντοματάκια και τα βάζετε πάνω από την αντράκλα. Σκορπάτε από πάνω τους τηγανητούς κύβους του ανθότυρου και περιχύνετε με το υπόλοιπο dressing.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr