OliveMagazine

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό ντοματάκια άνυδρα σφιχτά, ώριμα
  • 1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλεύρι όσο πάρει
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • καππαρόφυλλα για γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε και ψιλοκόβετε τα ντοματάκια. Τα ανακατεύετε με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνετε και βάζετε τόσο αλεύρι όσο να γίνει ένας σφιχτός χυλός σαν πηχτό μέλι.

Βάζετε το χυλό στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε, αν βγάλει υγρά, να προσθέσετε λίγο αλεύρι ακόμα.

Ζεσταίνετε το λάδι σε βαρύ τηγάνι και ρίχνετε το μίγμα κουταλιά κουταλιά. Όταν οι ντοματοκεφτέδες ψηθούν από τη μία πλευρά, τους γυρίζετε μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη.

Τους αφήνετε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρετε χλιαρούς ή ζεστούς, γαρνιρισμένους με καππαρόφυλλα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Aντωνία Κατή

Tips

Αν δεν έχετε άνυδρα ντοματάκια, χρησιμοποιείστε κανονικές σφιχτές ντομάτες. Τις ψιλοκόβετε και τις αφήνετε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι για 1 ώρα περίπου. Μετά τις ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr