OliveMagazine

Ντοματόρυζο με καλαμαράκια Safcol σε πικάντικη σάλτσα

Ντοματόρυζο με καλαμαράκια Safcol σε πικάντικη σάλτσα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
"SAFCOL"... με Τόνο από τους Ειδικούς στα Θαλασσινά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κονσέρβες ντοματάκι κονκασέ
  • 300γρ. ρύζι νυχάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε κυβάκια
  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί, λευκό
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κονσέρβα καλαμαράκια σε πικάντικη σάλτσα Safcol ψιλοκομμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλέθετε τις ντομάτες στο μπλέντερ μαζί με το ζωμό τους.

Βάζετε τον πολτό σε μια γαβάθα και προσθέτετε χλιαρό ή ζεστό νερό, έτσι ώστε συνολικά να έχετε ένα μίγμα νερού και ντομάτας γύρω στα 900γρ.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το ρύζι σε δυνατή φωτιά. Μόλις το ρύζι γίνει διαφανές, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το μίγμα νερού και ντομάτας. Αλατίζετε, ρίχνετε τη ζάχαρη και χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο. Σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Τέλος προσθέτετε τα καλαμαράκια με τη σάλτσα τους, τον βασιλικό και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα. Πριν το σερβίρετε, το σκεπάζετε για 15 λεπτά με μια πετσέτα κι από πάνω κλείνετε με το καπάκι της κατσαρόλας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr