OliveMagazine

Ντοματόσουπα με τορτελίνια

Ντοματόσουπα με τορτελίνια

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. φρέσκα τορτελίνια με τυρί ή 1/2 φλιτζάνι κοφτό μακαρονάκι
  • 1 συσκευασία ντοματάκι κονκασέ
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και την πιπεριά.

Σβήνετε με το κονκασέ και τον πελτέ, διαλυμένο σε λίγο νερό, αλατίζετε, ρίχνετε τη ζάχαρη και προσθέτετε το ζωμό που έχετε διαλύσει σε 1 λίτρο νερό.

Μετά την πρώτη δυνατή βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 10 λεπτά.

Ρίχνετε τα τορτελίνι ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας και τα ξερά μυρωδικά και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαγειρευτούν al dente, χωρίς να διαλυθούν. Στο τέλος, ρίχνετε τον βασιλικό. Σερβίρετε τη σούπα καυτή στα πιάτα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr