Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και την πιπεριά.
Σβήνετε με το κονκασέ και τον πελτέ, διαλυμένο σε λίγο νερό, αλατίζετε, ρίχνετε τη ζάχαρη και προσθέτετε το ζωμό που έχετε διαλύσει σε 1 λίτρο νερό.
Μετά την πρώτη δυνατή βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 10 λεπτά.
Ρίχνετε τα τορτελίνι ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας και τα ξερά μυρωδικά και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαγειρευτούν al dente, χωρίς να διαλυθούν. Στο τέλος, ρίχνετε τον βασιλικό. Σερβίρετε τη σούπα καυτή στα πιάτα.