OliveMagazine

Ντοματόσουπα της Τοσκάνης

Ντοματόσουπα της Τοσκάνης

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6-7 ντομάτες ώριμες, χοντροκομμένες (χωρίς τη φλούδα)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 250γρ. φασόλια άσπρα, μικρά, μουλιασμένα αποβραδίς
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100γρ. παρμεζάνα χοντροτριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σέλερι με το ελαιόλαδο για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε το σκόρδο, ανακατεύετε και προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και τα φασόλια στραγγισμένα από το νερό.

Σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα φασόλια (αν δεν είναι νέας σοδειάς, ίσως χρειαστείτε παραπάνω χρόνο).

Ρίχνετε τις ντομάτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσουν για άλλα 5 λεπτά. Πριν σερβίρετε, ρίχνετε στη σούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο, ανακατεύετε και γεμίζετε τέσσερα μπολ.

Πασπαλίζετε κάθε σούπα με τριμμένη παρμεζάνα και συνοδεύετε με φρεσκοψημένο σκορδάτο ψωμί.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr