OliveMagazine

Ντονέρ λουκάνικου

Ντονέρ λουκάνικου

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. κιμά από λουκάνικο
  • 100γρ. χοιρινό κιμά διπλοπερασμένο
  • 1 ντομάτα μεγάλη, σε 4-5 ροδέλες
  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • λίγη ρίγανη ξερή
  • λίγη ζάχαρη
  • 8 μίνι πίτες για σουβλάκι
  • ½ λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το ντιπ

  • 150γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • λίγη πάπρικα γλυκιά
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το ντιπ γιαουρτιού: Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε όλα τα υλικά και αφήνετε το ντιπ στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Για το ντονέρ: Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε πολύ καλά τα δύο είδη κιμά, πλάθετε σε μπάλα και ακουμπάτε σε μια λαδόκολλα. Βάζετε άλλη μια λαδόκολλα από πάνω και πατάτε με πλάστη ή με τα χέρια και το ανοίγετε σε λεπτό μπιφτέκι.

Βάζετε ένα σχαροτήγανο να κάψει καλά. Κόβετε προσεκτικά ακανόνιστα κομμάτια από το μπιφτέκι που πλάσατε και τα ψήνετε στο σχαροτήγανο και από τις δύο πλευρές. Τα ακουμπάτε σε πιάτο.

Ραντίζετε τις φέτες ντομάτας και τις πίτες με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Πασπαλίζετε και με λίγη ζάχαρη τις ντομάτες. Ψήνετε τις ντομάτες και από τις δύο πλευρές στο ίδιο σχαροτήγανο και, μόλις μαλακώσουν, τις βγάζετε σε ένα πιάτο και αφαιρείτε τη φλούδα τους. Κατόπιν, ψήνετε και τις πίτες στο ίδιο σκεύος και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα τις πίτες ως βάση, από πάνω μοιράζετε τις ντομάτες, κομμάτια ντονέρ, ραντίζετε με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και γαρνίρετε με λίγο ντιπ γιαουρτιού.

Φωτογραφία: StudioM.gr - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr