OliveMagazine

Ξινόχοντρος με μελιτζάνες, ανθότυρο και βασιλικό

Ξινόχοντρος με μελιτζάνες, ανθότυρο και βασιλικό

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:0'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μελιτζάνες, σε κύβους
  • 1½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500γρ. ξινόχοντρο
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό, ξηρό
  • 3 μεγάλες ντομάτες ώριμες, αποφλοιωμένες, πολτοποιημένες
  • 200γρ. ανθότυρο φρέσκο, θρυμματισμένο
  • λίγα φυλλαράκια βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ με κρύο νερό και αλάτι και τις αφήνετε για 1 ώρα να ξεπικρίσουν. Κατόπιν τις σουρώνετε και τις στεγνώνετε καλά με χαρτί κουζίνας ή μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το 1 φλιτζάνι λάδι και μόλις κάψει, τηγανίζετε τις μελιτζάνες σε δύο-τρεις δόσεις μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τις μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το πολύ λάδι.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι για 1 λεπτό, ανακατεύοντας διαρκώς με σπάτουλα. Προσθέτετε τον ξινόχοντρο, ανακατεύετε να λαδωθεί και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τις ντομάτες και συμπληρώνετε με τόσο νερό ώστε να καλυφθεί ο ξινόχοντρος και λίγο παραπάνω.

Αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το νερό, να βράσει ο ξινόχοντρος και να χυλώσει ωραία το φαγητό, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κολλήσει. Περίπου 2 λεπτά προτού αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε τις μελιτζάνες και αλατοπιπερώνετε ανακατεύοντας ελαφρά για να μη διαλυθούν. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα μοιράζοντας από πάνω ανθότυρο και ψιλοκομμένο βασιλικό.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr