OliveMagazine

Ξιφίας ζαραντεάδο με κρέμα φασολιών και φρέσκιας βανίλιας

Ξιφίας ζαραντεάδο με κρέμα φασολιών και φρέσκιας βανίλιας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:1:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 800 γρ. φιλέτο φρέσκου ξιφία
  • 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, χωρίς σπόρους
  • 2 κλωνάρια φρέσκια μαντζουράνα ή ρίγανη
  • 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1/2 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι
  • 500 γρ. μαύροι γίγαντες, μουλιασμένοι για 12 ώρες
  • 200 ml ζωμός λαχανικών
  • 1 κλωνάρι φρέσκια βανίλια
  • 2 κουτ. σούπας κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τους γίγαντες με 2 κλωνάρια δάφνης για 1 ώρα και 20΄μέχρι να μαλακώσουν. Τους κρατάμε στην άκρη.

Πολτοποιούμε σε μπλέντερ τους γίγαντες μαζί με τον ζωμό λαχανικών, το εσωτερικό από το κλωνάρι βανίλιας, τον κόλιανδρο και λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να αποκτήσουμε μία φίνα βελούδινη κρέμα.

Σε τηγάνι χωρίς λάδι καίμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι μέχρι να μαυρίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και πολτοποιούμε σε μπλέντερ μαζί με τη μαντζουράνα και λίγο ελαιόλαδο.

Δημιουργούμε μία παχύρρευστη σάλτσα με την οποία αλείφουμε από όλες τις πλευρές τα φιλέτα του ξιφία. Ψήνουμε χωρίς λάδι σε προθερμασμένο τηγάνι για 5΄. Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο πρώτα την σάλτσα από τους γίγαντες και από πάνω τα φιλέτα του ξιφία. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο