OliveMagazine

Ομελέτα φούρνου με λουκάνικο

Ομελέτα φούρνου με λουκάνικο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κρεµµύδι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 µέτριες ντοµάτες
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα (μόνο τον κιμά τους, χωρίς το εξωτερικό περίβλημα)
  • 6 αυγά
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 200 γρ. φέτα, σε τρίµµατα
  • 3 κουτ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. Lurpak soft (ανάλατο) σε θερμοκρασία δωματίου
  • αλάτι, πιπέρι µαύρο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα. Πλένουµε και καθαρίζουµε όλα τα λαχανικά. Κόβουµε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες, τις ντοµάτες σε κύβους και τα λουκάνικα σε λεπτές ροδέλες.

Σε ένα µπολ ρίχνουµε τα αυγά µαζί µε το γάλα, αλατοπιπερώνουµε ανάλογα και χτυπάµε καλά µε έναν αυγοδάρτη. Μέσα στα αυγά ρίχνουµε όλα τα λαχανικά, τα λουκάνικα, τη φέτα σε τρίµµα και το σχοινόπρασο.

Βουτυρώνουμε καλά ένα μαντεμένιο τηγάνι ή ένα µέτριο πυρέξ με το Lurpak soft και ρίχνουµε µέσα το µείγµα. Ψήνουµε στους 160 °C στον αέρα για περίπου 20’ ή µέχρι να κάνει σώµα η οµελέτα και να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Tips

Μην ψήσετε την οµελέτα σας σε δυνατή φωτιά γιατί θα φουσκώσει ανομοιόμορφα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο