OliveMagazine

Ομελέτα φούρνου με μπρόκολο, πατάτες και γραβιέρα

Ομελέτα φούρνου με μπρόκολο, πατάτες και γραβιέρα

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. πατάτες
  • 150γρ. γραβιέρα
  • 300γρ. μπρόκολο
  • 8 μεγάλα αβγά
  • 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ή ξερό
  • 100ml γάλα φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Τρίβετε τις πατάτες και τη γραβιέρα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, χωρίζετε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα ανακατεύετε όλα σε ένα μπολ.

Χτυπάτε τα αβγά ελαφρά με ένα πιρούνι και τα προσθέτετε στο μπολ. Ρίχνετε το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το γάλα, αρκετό πιπέρι και αλάτι, ανακατεύετε και μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος.

Ψήνετε την ομελέτα για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια. Τη σερβίρετε αμέσως με μια ωραία πράσινη σαλάτα στο πλάι.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tips

Εμπλουτίστε την ομελέτα με επιπλέον μυρωδικά, όπως άνηθο ή φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.


Εκτός από γραβιέρα προσθέστε και κατσικίσιο τυρί, ταιριάζει πολύ.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο