OliveMagazine

Ομελέτα φούρνου με φρέσκο αρακά και σαλάμι μπίρας

Ομελέτα φούρνου με φρέσκο αρακά και σαλάμι μπίρας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
  • 1½ φλιτζάνι αρακά φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι φετούλες καρότου
  • 1 φλιτζάνι σαλάμι, σε λεπτές λωρίδες
  • 100ml γάλα φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
  • 100ml ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό, τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτετε τον αρακά και τα καρότα, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 5 - 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς όλα τα λαχανικά.

Προσθέτετε το σαλάμι μπύρας, ανακατεύετε και σοτάρετε για 2 λεπτά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει για 5 λεπτά.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και το γιαούρτι, μέχρι να φτιάξετε ένα λείο μίγμα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το δυόσμο, τον άνηθο και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε καλά. Τέλος, ρίχνετε τα σοταρισμένα υλικά του τηγανιού και ανακατεύετε καλά.

Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μέτριο, σχετικά βαθύ πυρίμαχο ταψάκι και ισιώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι η ομελέτα να σφίξει και να χρυσίσει η επιφάνεια. Τη σερβίρετε ζεστή (όχι καυτή) ή χλιαρή πασπαλίζοντας με λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα και συνοδεύετε με μια ντοματοσαλάτα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο