OliveMagazine

Ομελέτα φούρνου σαν μπριάμ

Ομελέτα φούρνου σαν μπριάμ

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 2 μέτρια κολοκύθια
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 μικρές ντομάτες σφιχτές
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για την ομελέτα

  • 8 αβγά
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
  • 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • 150γρ. φέτα, σε κομματάκια
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στον αέρα στους 200οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος τη λαμαρίνα του φούρνου. Πλένετε καλά τα λαχανικά, καθαρίζετε τις πατάτες και αφαιρείτε κοτσάνια και άκρες από κολοκύθια, πιπεριές και μελιτζάνες. Κόβετε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε φέτες πάχους μισού εκατοστού, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες επίσης σε φέτες και τις πιπεριές σε ροδέλες αφαιρώντας τους σπόρους.

Τοποθετείτε τα λαχανικά στη σειρά μέσα στο ταψί, ακουμπώντας λίγο το ένα το άλλο και αλατοπιπερώνετε. Λιώνετε το σκόρδο και, αφού το ανακατέψετε με το ελαιόλαδο, ραντίζετε τα λαχανικά με το μίγμα και τα ψήνετε για μισή ώρα περίπου να μαλακώσουν.

Σε μπολ ανακατεύετε το γάλα και το κορνφλάουρ να διαλυθεί. Προσθέτετε τα αβγά, το μισό μαϊντανό, ανάλογο αλατοπίπερο και χτυπάτε καλά.

Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι διαστάσεων 25x30εκ., το αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα λίγο από το μίγμα των αβγών. Από πάνω στρώνετε τα ψημένα λαχανικά όμορφα στοιχισμένα και πασπαλίζετε με τη φέτα. Περιχύνετε με τα υπόλοιπα αβγά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180οC και ψήνετε την ομελέτα μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει.

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με επιπλέον μαϊντανό. Συνοδεύετε με μια ντοματοσαλάτα με ελιές, φέτα, ξύσμα λεμονιού, φρέσκα φύλλα βασιλικού και ωραίο ζυμωτό ψωμί.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr