Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρέας στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα για 1 λεπτά.
Προσθέτετε τα μπαχαρικά, τις φλούδες πορτοκαλιού και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε τον χυμό ντομάτας, τον ζωμό και αλατοπίπερο.
Κλείνετε με καπάκι και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 2,5 με 3 ώρες μέχρι να δέσει η σάλτσα, ελέγχοντας τακτικά τα υγρά.
Για το ρύζι: Σε 150ml ζεστό νερό μουλιάζετε τα στίγματα του κρόκου Κοζάνης και τον κουρκουμά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα αποξηραμένα φρούτα, το κουκουνάρι, τα κάσιους και τις σταφίδες, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ξανθύνει το κρεμμύδι. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, το αρωματικό νερό, το βρασμένο ρύζι, αλάτι και τέλος το βούτυρο και το λαδοτύρι τριμμένο.
Σερβίρετε αμέσως σε πιάτα με το οσομπούκο.
Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook