OliveMagazine

Ο Χριστόφορος Πέσκιας μαγειρεύει ζωντάνα φτερούγες κοτόπουλου

Ο Χριστόφορος Πέσκιας μαγειρεύει ζωντάνα φτερούγες κοτόπουλου

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Χρόνος αναμονής:6 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 24 φτερούγες κοτόπουλου Νιτσιάκος
  • Για τη μαρινάδα

  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 160γρ. Soy sauce
  • 2 κουτ. σούπας hoisin sauce
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο, πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες μέχρι να γίνουν πάστα
  • Για το σερβίρισμα

  • 3 κουτ. σούπας sweet chili sauce
  • 250γρ. γιαούρτι
  • λίγο φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • λίγο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και ανακατεύετε.

Ρίχνετε μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα τις φτερούγες του κοτόπουλου και ανακατεύετε να σκεπαστούν με τη μαρινάδα. Αφήνετε τις φτερούγες του κοτόπουλου να μαριναριστούν για 5-6 ώρες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και βάζετε τις φτερούγες σε ταψί μαζί με τη μαρινάδα. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε τις φτερούγες για 30-40 λεπτά. Ενδιάμεσα ανακατεύετε τουλάχιστον μια φορά.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα για το σερβίρισμα ανακατεύοντας το γιαούρτι με τη sweet chili sauce και λίγο πιπέρι. Σερβίρετε τις φτερούγες με τη σάλτσα που ετοιμάσατε, γαρνίροντας με λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό αν το προτιμάτε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr