OliveMagazine

Πάβλοβα με βατόμουρα

Πάβλοβα με βατόμουρα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 5 ασπράδια από μεγάλα αβγά
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 500ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 2-3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ροδόνερο
  • 300γρ. βατόμουρα φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • λίγη ζάχαρη άχνη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και στρώνετε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί. Πασπαλίζετε με ζάχαρη και το βάζετε στο φούρνο να ζεσταθεί πολύ καλά για 10 λεπτά περίπου (προσοχή μην πάρει χρώμα η ζάχαρη και καραμελώσει).

Στο μεταξύ, χτυπάτε τα ασπράδια με τις βανίλιες στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ. Όταν σφίξει η μαρέγκα, βγάζετε την καυτή ζάχαρη και με το μίξερ σε λειτουργία τη ρίχνετε στη μαρέγκα με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει η μαρέγκα, να γίνει σφιχτή (σχεδόν συμπαγής) και γυαλιστερή.

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και με μια σπάτουλα παίρνετε σιγά-σιγά κουταλιές από τη μαρέγκα και τις απλώνετε πάνω στη στρωμένη λαδόκολλα στο ταψί (το αλείφετε προηγουμένως με λίγο σπορέλαιο), με σκοπό να δημιουργήσετε ένα δίσκο ίσο σε πάχος. Προς το τέλος, προσπαθείτε να κάνετε περιμετρικά το δίσκο πιο ψηλό σε πάχος δημιουργώντας ένα τείχος.

Κατεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 140°C και ψήνετε τη μαρέγκα για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα απαλό μπεζ χρώμα. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε τη μαρέγκα να κρυώσει μέσα στο φούρνο.

Για τη σαντιγί: χτυπάτε στην πολύ δυνατή ταχύτητα του μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να πάρει παχύρρευστη μορφή. Προσθέτετε το ροδόνερο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, απλώνετε τη σαντιγί πάνω από τη μαρέγκα και διακοσμείτε με τα βατόμουρα. Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και είστε έτοιμοι!

Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο