Διαδικασία
Σε ένα μικρό πιατάκι ανακατεύετε το ξύσμα πορτοκαλιού μαζί με το λικέρ πορτοκάλι. Τα αφήνετε στο ψυγείο να αναπτύξουν αρώματα για τουλάχιστον ½ ώρα.
Ετοιμάζετε τη σαντιγί: Βγάζετε την κρέμα γάλακτος από το ψυγείο και τη χτυπάτε στον αβγοδάρτη του μίξερ μέχρι να γίνει μια πηκτή σαντιγί. Ρίχνετε μέσα την άχνη ζάχαρη σιγά σιγά και πασπαλιστά και το μίγμα με το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το φρέσκο βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και το λικέρ πορτοκάλι. Τα ανακατεύετε καλά μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν ατμούς, χωρίς όμως να πάρουν βράση. Εν τω μεταξύ έχετε κόψει την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια. Τα ρίχνετε μέσα στο μίγμα του βουτύρου ανακατεύοντας καλά και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Για να συναρμολογήσετε το γλυκό: Κόβετε τα καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης σε μικρά κομματάκια και τις δύο μαρέγκες σε μεγάλα κομμάτια. Στο βάθος ενός μεγάλου γυάλινου μπολ βάζετε ένα κομμάτι μαρέγκα. Ρίχνετε από πάνω σαντιγί, λίγα καραμελωμένα φιστίκια, δύο μαρόν γλασέ και περιχύνετε με μερικές κουταλιές σάλτσα σοκολάτας. Έπειτα βάζετε δύο κομμάτια μαρέγκα πάνω από τα υλικά, λίγη περισσότερη σαντιγί, πάλι καραμελωμένα φιστίκια, τέσσερα μαρόν γλασέ και μπόλικη σάλτσα σοκολάτας. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να γεμίσει το μπολ.
Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο και το σερβίρετε στο τραπέζι στο τέλος του φαγητού.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb