OliveMagazine

Πάβλοβα με φράουλες

Πάβλοβα με φράουλες

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Υλικά για την μαρέγκα

  • 6 ασπράδια
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • μερικές σταγόνες λεμονιού
  • Για το σερβίρισμα και τη διακόσμηση

  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 3-4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι λικέρ Grand Marnier ή limoncelo
  • 300 γρ. φρέσκιες φράουλες ή φρούτα της επιλογής σας
  • λίγη ζάχαρη άχνη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και την κρυσταλλική ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να σφίξει πολύ καλά και να στέκεται η μαρέγκα που θα φτιάξετε στο κουτάλι.

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε την κοσκινισμένη ζάχαρη σε δόσεις, ανακατεμένη με το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί και να γίνει η μαρέγκα σας πολύ σφιχτή.

Στρώνετε ένα-δύο ταψιά με χαρτί ψησίματος πάνω στο οποίο έχετε γράψει κύκλους διαμέτρου 10 εκ. Παίρνετε με ένα κουτάλι μαρέγκα και δημιουργείτε μικρά βουναλάκια. Με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού δημιουργείτε κοιλότητες.

Ψήνετε τις μαρέγκες σε προθερμασμένο φούρνο στους 120ο C για μία ώρα περίπου, μέχρι να στεγνώσουν εξωτερικά και να μείνουν ελαφρώς ζουμερές στο εσωτερικό τους.

Αφήνετε να κρυώσουν και χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί. Όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτετε το λικέρ και χτυπάτε για λίγο ακόμη, να σφίξει καλά. Την αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο