OliveMagazine

Πάβλοβες ατομικές

Πάβλοβες ατομικές

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 ασπράδια από μεγάλα αβγά
  • 375γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 καψουλάκια βανιλίνης
  • 500γρ. φρούτα του δάσους ανάμικτα (φράουλες και βατόμουρα)
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ ΓΙΩΤΗΣ
  • 400ml γάλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα επίπεδο ταψί.

Βάζετε στο μίξερ τα ασπράδια των αβγών και τα χτυπάτε στη μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε κουταλιά κουταλιά τη ζάχαρη με το μίξερ πάντα σε λειτουργία. Όταν τελειώσει η ζάχαρη και έχει χτυπηθεί καλά η μαρέγκα θα πρέπει να στέκεται τόσο καλά ώστε αν αναποδογυρίσετε τον κάδο του μίξερ να μην πέφτει. Στο τέλος προσθέτετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και τη βανιλίνη και χτυπάτε για λίγο ακόμα.

Με ένα κουτάλι παίρνετε λίγη λίγη μαρέγκα και «χτίζετε» στο ταψί στρογγυλούς δίσκους σαν όστρακο, διαμέτρου 8εκ. περίπου, με ανασηκωμένα τα γύρω τοιχώματα και λακκούβα στο κέντρο. Τους ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 100οC και ψήνετε για 40 λεπτά ακόμη. Σβήνετε τότε το φούρνο, αφήνετε την πόρτα του φούρνου μισάνοιχτη, τοποθετώντας στο πλάι μια πετσέτα για να μην κλείσει τελείως και αφήνετε τους δίσκους μαρέγκας εκεί, περιμένοντας να κρυώσουν εντελώς.

Ετοιμάζετε στο μίξερ την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της και την αφήνετε στο ψυγείο.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, γεμίζετε με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής τους δίσκους της μαρέγκας, διακοσμείτε με φράουλες και βατόμουρα και πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr