OliveMagazine

Πάστα ελιάς σε 2 παραλλαγές

Πάστα ελιάς σε 2 παραλλαγές

Μερίδες:για 1 βάζο
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για την πάστα με μαύρες ελιές

  • 2 φλιτζάνια ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 4 φιλέτα αντζούγιες λαδιού
  • 2 κουτ. σούπας κουκουναρόσπορους
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας σκόρδο λιωμένο (χωρίς τη φύτρα)
  • 1 κουτ. σούπας ούζο ή μπράντι ή ουίσκι
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ή θυμάρι ή μαραθόσπορους (αν βάλετε ούζο)
  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για την πάστα με πράσινες ελιές

  • 2 φλιτζάνια ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουτ. σούπας σκόρδο λιωμένο (χωρίς τη φύτρα)
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 2 κουτ. σούπας αμύγδαλα αλεσμένα σε πούδρα
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρή κονσέρβα τόνο σε λάδι (προαιρετικά)
  • πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για κάθε ελαιοπολτό ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και πολτοποιείτε.

Μεταφέρετε το μίγμα σε αποστειρωμένα βάζα και σκεπάζετε την επιφάνεια με ελαιόλαδο.

Διατηρείτε τις πάστες ελιάς στο ψυγείο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr