OliveMagazine

Πάστα φλόρα με μαρμελάδα βερίκοκο light και αγαύη

Πάστα φλόρα με μαρμελάδα βερίκοκο light και αγαύη

Μερίδες:10-12
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 100γρ. ταχίνι
  • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • ¼ φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
  • 7 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¾ φλιτζανιού Μαρμελάδα Βερίκοκο light ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ανακατεμένη με ¼ φλιτζανιού Σιρόπι Αγαύης Sunny Via
  • 1/3 φλιτζανιού αμύγδαλα ασπρισμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάτε το ταχίνι με τη ζάχαρη προσθέτοντας σταδιακά τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε το κονιάκ και το ξύσμα και ομογενοποιείτε.

Σε μπολάκι ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτετε στο μίγμα του ταχινιού. Ζυμώνετε για να γίνει μια μέτρια προς μαλακή ζύμη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο. Ανοίγετε το ένα κομμάτι στο μέγεθος της ταρτιέρας (ή ταψιού) και στρώνετε τη βάση και τα πλαϊνά του σκεύους. Παίρνετε δυο τρία κομμάτια από το άλλο ζυμάρι και πλάθετε κορδόνια πάχους ενός δαχτύλου. Τα τοποθετείτε γύρω γύρω στην άκρη του ζυμαριού που έχετε στρώσει στην ταρτιέρα.

Από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα τη Μαρμελάδα Βερίκοκο που έχετε ανακατέψει με το Σιρόπι Αγαύης. Πλάθετε την υπόλοιπη ζύμη σε κορδόνια και τα τοποθετείτε πάνω από τη μαρμελάδα έτσι ώστε να σχηματίζονται ρόμβοι.

Τοποθετείτε μέσα σε κάθε ρόμβο ένα ασπρισμένο αμύγδαλο και ψήνετε την πάστα φλόρα στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει ή ζύμη.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο