OliveMagazine

Πάστα φλώρα νηστίσιμη με ταχίνι Όλυμπος και μαρμελάδα

Πάστα φλώρα νηστίσιμη με ταχίνι Όλυμπος και μαρμελάδα

Μερίδες:για 12 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:5'
Ολυμπος - Παράδοση στο χαλβά
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ολυμπος - Παράδοση στο χαλβά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 100γρ. ταχίνι ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 130γρ. ζάχαρη
  • 60ml χυμό πορτοκαλιού
  • 100ml μπράντι
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλιτζάνι μαρμελάδα κυδώνι ή άλλη της αρεσκείας σας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάτε το ταχίνι με τη ζάχαρη προσθέτοντας τμηματικά το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το μπράντι και το ξύσμα.

Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτετε στο μίγμα του ταχινιού. Το ζυμώνετε για να γίνει μια μέτρια προς μαλακή ζύμη.

Χωρίζετε τη ζύμη στα δυο. Ανοίγετε το ένα κομμάτι στο μέγεθος της ταρτιέρας (ή ταψιού) και το στρώνετε στην ταρτιέρα. Παίρνετε 2-3 κομμάτια από το άλλο ζυμάρι και πλάθετε κορδόνια πάχους δακτύλου. Τα τοποθετείτε γύρω-γύρω στην άκρη του ζυμαριού που έχετε στρώσει στην ταρτιέρα.

Στρώνετε ομοιόμορφα την μαρμελάδα από πάνω.

Πλάθετε την υπόλοιπη ζύμη σε κορδόνια και τα τοποθετείτε πάνω στην μαρμελάδα καφασωτά έτσι που να σχηματίζονται ρόμβοι. Ψήνετε την πάστα φλώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 35-40 λεπτά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο