OliveMagazine

Πέννες με αγκινάρες, κατίκι και παρμεζάνα

Πέννες με αγκινάρες, κατίκι και παρμεζάνα

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο πέννες
  • 5 αγκινάρες φρέσκιες, καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
  • 300γρ. κατίκι Δομοκού
  • 50γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις αγκινάρες σε νερό με λεμόνι, για να μην μαυρίσουν. Τις στίβετε καλά. Στο μεταξύ βράζετε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό, χωρίς να τις στραγγίσετε.

Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις αγκινάρες για 1 λεπτό περίπου.

Ρίχνετε το σκόρδο, ανακατεύετε, αλατίζετε και σβήνετε με το κρασί. Αφού το κρασί εξατμιστεί, σκεπάζετε με καπάκι και μαγειρεύετε τις αγκινάρες μέχρι να μαλακώσουν, για 10 λεπτά περίπου.

Μόλις βράσουν οι πέννες, τις μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι με τις αγκινάρες και δυναμώνετε τη φωτιά.

Προσθέτετε το κατίκι, την παρμεζάνα, το ξύσμα και τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά και πολύ γρήγορα, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να εξατμιστούν τα περιττά υγρά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγη επιπλέον παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο