OliveMagazine

Πέννες με κολοκυθάκια, βασιλικό και παρμεζάνα

Πέννες με κολοκυθάκια, βασιλικό και παρμεζάνα

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 συσκευασία πέννες ριγέ
  • 1 κιλό κολοκυθάκια μικρά, σε μπαστουνάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • παρμεζάνα τριμμένη ή σε φλούδες
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό και, μόλις γίνουν αλ ντέντε, τις τραβάτε από τη φωτιά αλλά δεν τις στραγγίζετε.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν. Δεν χρειάζεται πάνω από 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και φέρνετε τα υλικά δυο βόλτες.

Ρίχνετε στο τηγάνι τις πένες με στραγγιστή κουτάλα λίγες λίγες. Το λίγο νεράκι που θα παρασύρουν δένει καλύτερα τη σάλτσα.

Ρίχνετε τον βασιλικό, ανακατεύετε και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr