OliveMagazine

Πέννες με μπρόκολο, γαρίδες, κουκουνάρι και λιαστές ντομάτες

Πέννες με μπρόκολο, γαρίδες, κουκουνάρι και λιαστές ντομάτες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500 γρ. πέννες
  • 4 κoυτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 5 κουτ. σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 500 γρ. μπρόκολο
  • 100 γρ. κουκουνάρι
  • 10 λιαστές ντομάτες, κομμένες
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • μερικά φυλλαράκια δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 3’ λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2’ μέχρι να γυαλίσουν, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα.

Προσθέτουμε τις γαρίδες, το μπρόκολο, το κουκουνάρι και τις λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε μέχρι οι γαρίδες να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις πένες μαζί με ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα να μη διαλυθεί το μπρόκολο. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ξύσμα του λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε για 3’ να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο