OliveMagazine

Πέννες με τηγανητή μελιτζάνα

Πέννες με τηγανητή μελιτζάνα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο πέννες
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες σε χοντρά καρέ
  • 250γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κόκκινο τσίλι φρέσκο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
  • παρμεζάνα ή ξερή μυζήθρα τριμμένη (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τις πέννες και τις στραγγίζετε. Αλατίζετε τις μελιτζάνες.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις μελιτζάνες χωρίς να τις αλευρώσετε. Τις βάζετε σε πιάτο ή μπολ που έχετε απλώσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.

Καθαρίζετε το τηγάνι και ρίχνετε τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το τσίλι και τα ντοματίνια. Αλατίζετε και τα σοτάρετε ελαφρά για 1 λεπτό. Προσθέτετε τις πένες και τις μελιτζάνες, ανακατεύετε και στο τέλος ρίχνετε ζωντανό τον βασιλικό. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το τυρί της αρεσκείας σας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο