OliveMagazine

Πέννες με πέστο από πιπεριές Φλωρίνης

Πέννες με πέστο από πιπεριές Φλωρίνης

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. πέννες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
  • μερικές ελιές (πράσινες και μαύρες)
  • φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
  • Για το πέστο

  • 5 πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες
  • 3 κουτ. σούπας αμύγδαλα λευκά, τριμμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι φέτα σε μικρά κομμάτια
  • ½ φλιτζάνι ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • λίγο αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βάζετε τις πιπεριές σε ταψάκι και τις ψήνετε για 25-30 λεπτά. Στη συνέχεια τις κλείνετε για μερικά λεπτά σε πλαστική σακούλα, τις ξεφλουδίζετε και πετάτε τους σπόρους τους. Φροντίζετε να κρατήσετε τους χυμούς που θα βγάλουν.

Ετοιμάζετε το πέστο. Χτυπάτε στο multi πρώτα τον βασιλικό με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτετε λίγο-λίγο το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις ελιές και το σκόρδο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Ρίχνετε τα αμύγδαλα, τις πιπεριές, το ξίδι, λίγο αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάτε ξανά μέχρι το μίγμα να πάρει τη μορφή κρέμας. Τέλος, προσθέτετε και τη φέτα και χτυπάτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Δοκιμάζετε το αλάτι και προσθέτετε και το πιπέρι.

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους, τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με 6-7 κουτ. σούπας από την πέστο που φτιάξατε. Σερβίρετε αφού πασπαλίσετε με φυλλαράκια βασιλικού και προσθέσετε μερικές ελιές ακόμα.

Tips

Μην παραψήσετε τις πιπεριές γιατί μετά δεν ξεφλουδίζονται εύκολα.


Αυτό το πέστο ταιριάζει με όλα τα ελληνικά ζυμαρικά όπως χυλοπίτες, στριφτούδια, κουσκουσάκι ή πλιγούρι. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε σαν σάλτσα σε μια πράσινη σαλάτα, ιδιαίτερα αν περιέχει και ρόκα.


Για να εξοικονομήσετε χρόνο χρησιμοποιήστε έτοιμες ψητές πιπεριές από βαζάκι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr