OliveMagazine

Πέννες αραμπιάτα

Πέννες αραμπιάτα

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο πέννες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 8 φέτες καπνιστό μπέικον ή χοιρομέρι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • 2 συσκευασίες κονκασέ ή την ανάλογη ποσότητα σε σπιτική, ελαφρά συμπυκνωμένη σάλτσα ντομάτας.
  • 1 κουτ. γλυκού ή της σούπας μπούκοβο (προαιρετικά_
  • 1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη ή κεφαλοτύρι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε άφθονο, αλατισμένο νερό, βράζετε τα μακαρόνια, χωρίς να τα στραγγίξετε.

Παράλληλα, σε γουοκ ή σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε πολύ δυνατή φωτιά, το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε το μπέικον και σοτάρετε για λίγο ακόμη

Ρίχνετε το σκόρδο, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το μπούκοβο και τη ντομάτα, αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε τη σάλτσα για 15 λεπτά.

Με την τρυπητή κουτάλα, ρίχνετε τα μακαρόνια στη σάλτσα μαζί με το μισό τυρί και τον μαϊντανό.

Σε δυνατή φωτιά, με γρήγορες κινήσεις ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά. Σερβίρετε με επιπλέον τριμμένο τυρί.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr