OliveMagazine

Πέννες κόκκινης φακής με τόνο, κρύα σάλτσα πιπεριάς και ελιές

Πέννες κόκκινης φακής με τόνο, κρύα σάλτσα πιπεριάς και ελιές

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:50'
Χρόνος αναμονής:30
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500 γρ. πέννες κόκκινης φακής, βρασμένες, κρύες
  • 40 γρ. κάππαρη
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 κονσέρβες τόνου των 100 γρ., σε λάδι
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο
  • Για την κρύα σάλτσα πιπεριάς

  • 300 γρ. πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης, ψημένες, από βαζάκι
  • 30 γρ. αμύγδαλα ψημένα, ανάλατα
  • 30 γρ. φρυγανιά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 40 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 10 φύλλα βασιλικό φρέσκο
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε την κρύα σάλτσα πιπεριάς, βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μούλτι και χτυπάμε ώσπου να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα εκτός του τόνου και προσθέτουμε την πάστα πιπεριάς. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Σερβίρουμε τη σαλάτα σε ατομικά μπολ. Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι του και τον μοιράζουμε πάνω από τη σαλάτα.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο