OliveMagazine

Πέννες με κολοκυθάκια, πέστο άνηθου και φέτα

Πέννες με κολοκυθάκια, πέστο άνηθου και φέτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο πέννες
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 μέτρια κολοκυθάκια, σε μπαστουνάκια (στο ίδιο μέγεθος με τις πένες)
  • 200γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το πέστο

  • 1 μεγάλο ματσάκι άνηθο (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι λευκή αμυγδαλόψιχα, χοντροκομμένη
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα ή γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε όλα τα υλικά για το πέστο στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.

Βράζετε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τις στραγγίζετε και τις διατηρείτε ζεστές.

Αλατοπιπερώνετε καλά τα κολοκύθια. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν αλλά να μείνουν τραγανά. Τα μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.

Βάζετε τις πέννες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τη φέτα και το πέστο άνηθου. Ανακατεύετε ελαφρά, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr