OliveMagazine

Πέννες με κοτόπουλο, μπρόκολο και σπανάκι

Πέννες με κοτόπουλο, μπρόκολο και σπανάκι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κουτί πέννες
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 3 φιλέτα κοτόπουλο, σε κυβάκια
  • 700γρ. σπανάκι χωρίς κοτσάνια, πλυμένο, ψιλοκομμένο
  • 300γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
  • 1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 200ml γάλα
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 200γρ. παρμεζάνα
  • 200γρ. κασέρι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρετε το κοτόπουλο αλατοπιπερωμένο για 2 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για ακόμα 1 λεπτό. Ρίχνετε το σπανάκι και σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βράζετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και το κασέρι μέχρι να ζεσταθούν καλά τα υγρά υλικά και, μόλις λιώσουν τα τυριά, σβήνετε τη φωτιά.

Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε μπόλικο αλατισμένο νερό και μόλις κοχλάσει βράζετε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Περίπου 1 λεπτό πριν βράσουν οι πέννες προσθέτετε το μπρόκολο. Σουρώνετε τα ζυμαρικά με το μπρόκολο και τα αφήνετε να στραγγίξουν.

Αδειάζετε τις πέννες και το μπρόκολο στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Περιχύνετε με το μίγμα κρέμας γάλακτος και τυριών, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr