OliveMagazine

Πέννες με κοτόπουλο, μπρόκολο και σπανάκι

Πέννες με κοτόπουλο, μπρόκολο και σπανάκι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο πέννες
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 600γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου Νιτσιάκος, σε κυβάκια
  • 300γρ. μπρόκολο χωρισμένο σε μπουμπουκάκια
  • 1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 700γρ. σπανάκι καθαρισμένο (χωρίς κοτσάνια), ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • 200γρ. παρμεζάνα
  • 200γρ. κασέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε άφθονο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα κι όταν πάρει βράση αλατίζετε και βράζετε τις πένες.

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά, ρίχνετε το κοτόπουλο και το ροδίζετε από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για ακόμα 1 λεπτό. Προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος.

Δύο λεπτά πριν είναι έτοιμες οι πένες προσθέτετε στην κατσαρόλα το μπρόκολο να βράσουν μαζί για 1-2 λεπτά.

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο και τα μεταφέρετε στο τηγάνι με το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος.

Προσθέτετε το σπανάκι κι ανακατεύετε να μαραθεί. Ψιλοκόβετε και ρίχνετε μέσα και τα μυρώνια. Τέλος προσθέτετε την παρμεζάνα, το κασέρι και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Σβήνετε τη φωτιά και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε τις πένες σε πιάτα, πασπαλίζοντας με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr