OliveMagazine

Πέννες με μπλε τυρί, μπρόκολο και καρύδια

Πέννες με μπλε τυρί, μπρόκολο και καρύδια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 350γρ. πένες, ριγκατόνι ή άλλο κοντό ζυμαρικό της επιλογής σας
  • 200γρ. κορυφές από μπρόκολο
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 100γρ. μπλε τυρί, σε κυβάκια
  • 100γρ. τυρί κρέμα
  • ½ ματσάκι σχοινόπρασο
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 2-3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • 4 κουτ. σούπας καρύδια ψημένα, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Τοποθετείτε όλα τα υλικά εκτός από το θυμάρι και τα καρύδια σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και προσθέτετε 1 λίτρο νερό καυτό. Bράζετε για 15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα.

Στο τέλος προσθέτετε τα φυλλαράκια του θυμαριού και σερβίρετε το φαγητό προσθέτοντας τα καρύδια ψημένα και ψιλοκομμένα και επιπλέον πιπέρι αν θέλετε.

Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος - Fοοd styling: Olivia Webb και Mατίνα Πετρουτσά

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο