OliveMagazine

Πέννες με μπρόκολο, τυριά και μπεσαμέλ στο φούρνο

Πέννες με μπρόκολο, τυριά και μπεσαμέλ στο φούρνο

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο πέννες
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500ml γάλα
  • 300γρ. μπρόκολο, σε μικρά μπουκετάκια
  • 100γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 100γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 50γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες αλ ντέντε και τις στραγγίζετε, κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.

Σε μικρό κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό που σιγοβράζει, βράζετε το μπρόκολο για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο. Το σουρώνετε και το αφήνετε να στραγγίξει καλά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και στο τέλος ανακατεύετε μέσα το κασέρι και το κεφαλοτύρι.

Αραιώνετε το μίγμα της Μπεσαμέλ με λίγο από το ζωμό των μακαρονιών, ώστε να μην είναι πολύ σφιχτή. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.

Ρίχνετε τις πέννες σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτετε τα ¾ της Μπεσαμέλ και το στραγγισμένο μπρόκολο, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ανακατεύετε καλά.

Περιχύνετε το φαγητό με την υπόλοιπη Μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε. στο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια το φαγητού.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr