OliveMagazine

Πέννες με ντοματίνια και τηγανητή μελιτζάνα

Πέννες με ντοματίνια και τηγανητή μελιτζάνα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο Melissa Πέννες
  • 4 μελιτζάνες, σε χοντρά καρέ
  • 250γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και τις στραγγίζετε.

Αλατίζετε τις μελιτζάνες. Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις μελιτζάνες. Τις μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.

Καθαρίζετε το τηγάνι, ρίχνετε τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το τσίλι και τα ντοματίνια. Αλατίζετε και τα σοτάρετε ελαφρά για 1 λεπτό.

Προσθέτετε τις πέννες και τις μελιτζάνες, ανακατεύετε και στο τέλος ρίχνετε τον βασιλικό. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλετε πασπαλίζετε με τυρί της αρεσκείας σας.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr