OliveMagazine

Ριγκατόνι με πιπεριά Φλωρίνης, ελιές και ρόκα

Ριγκατόνι με πιπεριά Φλωρίνης, ελιές και ρόκα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. ριγκατόνι
  • 100γρ. πιπεριές Φλωρίνης τουρσί
  • 80γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 80γρ baby ρόκα
  • 120γρ. παρμεζάνα σε φλούδες ή τριμμένη
  • Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 500γρ. πολτό ντομάτας
  • 100γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50γρ. τριμμένο καρότο
  • 50γρ. σέλερι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • θυμάρι
  • 60ml ελαιόλαδο
  • μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνετε τη ντομάτα και το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε τη σάλτσα για 15-20 λεπτά. Προσθέτετε τέλος και το βασιλικό και χτυπάτε τη σάλτσα με ένα ραβδομπλέντερ.

Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνετε αλλά δεν τα κρυώνετε.

Στη συνέχεια, ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τις πιπεριές και τις ελιές και τις βράζετε για ένα λεπτό. Προσθέτετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε.

Σερβίρετε τη μακαρονάδα σε πιάτα, γαρνίρετε με τη ρόκα και την παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr