OliveMagazine

Πέννες με σπανάκι, γκοργκονζόλα, καρύδια και κρέμα

Πέννες με σπανάκι, γκοργκονζόλα, καρύδια και κρέμα

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο «Πέννες Μέλισσα» ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
  • 200γρ. σπανάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο
  • 200γρ. τυρί γκοργκονζόλα σε κυβάκια
  • 250ml κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά (panna)
  • 100γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τις πέννες να βράσουν αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτετε στην κατσαρόλα και το σπανάκι.

Στο μεταξύ βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και ψήνετε τα καρύδια για 5-10 λεπτά περίπου. Τα βγάζετε στην άκρη και ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά.

Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και όταν πάρει βράση στραγγίζετε τις πέννες και το σπανάκι και τα ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με λίγο από το νερό που βράσανε. Προσθέτετε τα κυβάκια της γκοργκονζόλα και ανακατεύετε.

Ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα ψημένα καρύδια, λίγο ανακάτεμα ακόμα και σερβίρετε τα ζυμαρικά σε πιάτα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο