OliveMagazine

Πέννες με χωριάτικη σαλάτα

Πέννες με χωριάτικη σαλάτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. πέννες
  • 1 κιλό ντομάτες φρέσκες, σε κυβάκια
  • 1 μεγάλη πιπεριά πράσινη, σε μικρά κυβάκια
  • 2 μικρά αγγούρια, σε μικρά κυβάκια
  • 2 κουτ. σούπας ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσια, σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
  • φυλλαράκια ρίγανης φρέσκιας
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 200γρ. ανθότυρο Κρήτης ή φέτα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε την πιπεριά, το αγγούρι, τις ντομάτες, τις ελιές, την κάππαρη και τη ρίγανη σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το λάδι και αλατοπίπερο, ανακατεύετε και αφήνετε τη σαλάτα να μαριναριστεί.

Στο μεταξύ, βράζετε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και, αφού τις σουρώσετε, τις ρίχνετε στο μπολ με τη χωριάτικη σαλάτα και ανακατεύετε καλά.

Αν θέλετε, τρίβετε από πάνω το ανθότυρο Κρήτης ή τη φέτα και σερβίρετε. Εναλλακτικά, σερβίρετε το τυρί ξεχωριστά, για να προσθέσει όποιος θέλει στο πιάτο του.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr