OliveMagazine

Πέννες με ψαρονέφρι και κανθαρέλλες

Πέννες με ψαρονέφρι και κανθαρέλλες

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. Πέννες Ριγέ ΟΜΙΚΡΟΝ
  • 1 ψαρονέφρι σε χοντρές φέτες
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 250γρ. κανθαρέλες
  • 150γρ. μανιτάρια καμπανούλες
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας Τοματοπολτό Μονής Συμπύκνωσης ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 4-5 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τις φέτες από το ψαρονέφρι και από τις δύο πλευρές. Κρατάτε λίγο ελαιόλαδο στη άκρη για τα μακαρόνια.

Κόβετε τα μανιτάρια και τα βάζετε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια να σοταριστούν. Ρίχνετε το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτετε τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί το ψαρονέφρι και τα μανιτάρια. Ρίχνετε και την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βράζετε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνετε, τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο και σερβίρετε αμέσως με το ψαρονέφρι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr