OliveMagazine

Πέννες ριγέ Ολικής Αλέσεως με ντοματίνια Σαντορίνης

Πέννες ριγέ Ολικής Αλέσεως με ντοματίνια Σαντορίνης

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο πέννες «Πέννες ριγέ Melissa Ολικής Αλέσεως»
  • 1 κιλό ντοματάκια Σαντορίνης, κομμένα στην μέση
  • 1 μεγάλο μάτσο φρέσκο, πλατύφυλλο βασιλικό
  • 1/3 φλιτζανιού παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό με βάση τις οδηγίες του πακέτου. Κόβετε τα ντοματάκια στην μέση και τον πλατύφυλλο βασιλικό (προσοχή μην τον ψιλοκόψετε θα χάσει την ουσία του και θα μαυρίσει πολύ εύκολα) και προσθέτετε το ελαιόλαδο και την λιωμένη σκελίδα σκόρδου.

Σουρώνετε τις πέννες και τις ξαναβάζετε στην ίδια κατσαρόλα όπου προσθέτετε την σάλτσα που ετοιμάσατε καθώς και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips

Εάν έχετε πάνω από 15 λεπτά μπορείτε να έχετε ετοιμάσει την σάλτσα από πριν – θα δέσουν τα υλικά καλύτερα μαζί εξασφαλίζοντας μια πιο πλούσια γεύση. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μία κουταλιά κατίκι Δομοκού στο σερβίρισμα του κάθε πιάτου.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο