OliveMagazine

Πέννες σαλάτα με τόνο, ντοματίνια, ελιές και βασιλικό

Πέννες σαλάτα με τόνο, ντοματίνια, ελιές και βασιλικό

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο «Πέννες Melissa»
  • 20-25 ντοματίνια
  • 20-25 ελιές μαύρες ή Καλαμών
  • 2 πακέτα τόνο σε λάδι καλά στραγγισμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από το μισό
  • 2 φλιτζανάκια του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο και μερικά φύλλα για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν al dente σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε κι αφού τα περιχύσετε με λίγο από το ελαιόλαδο, τα ανακατεύετε κι αφήνετε να κρυώσουν.

Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση ή στα τέσσερα (ανάλογα το μέγεθός τους) και τα ανακατεύετε σε ένα μπολ με τις ελιές, τον τόνο, λίγο από το βασιλικό και αλατοπίπερο.

Χτυπάτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το χυμό, το ξύσμα λεμονιού και λίγο ακόμα από τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το αλατοπίπερο.

Ρίχνετε τα ζυμαρικά σε σαλατιέρα, προσθέτετε το μίγμα του τόνου, το λαδολέμονο και τον υπόλοιπο βασιλικό και ανακατεύετε τη σαλάτα καλά. Αν θέλετε, την αφήνετε μια ωρίτσα στο ψυγείο να παγώσει πριν τη σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο