OliveMagazine

Πέννες φούρνου με γαλοπούλα

Πέννες φούρνου με γαλοπούλα

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 75γρ. βούτυρο
  • 50γρ. αλεύρι
  • 800ml ζωμό κότας
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 50γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 700γρ. στήθος γαλοπούλας ψημένο, σε κύβους
  • 150γρ. πέννες βρασμένες, κρυωμένες, λαδωμένες με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 150γρ. γραβιέρα Άργους
  • 100γρ. παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε το ζωμό. Φέρνετε τη σάλτσα σε βρασμό και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και τη δάφνη. Βράζετε για 5-6 λεπτά ακόμη.

Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού. Πετάτε το φύλλο δάφνης.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε τη σάλτσα με τη γαλοπούλα και τις πέννες και αλατοπιπερώνετε.

Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα ταψί και από πάνω πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα φιλέ, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα. Ψήνετε το φαγητό το φούρνο για 25-30 λεπτά να λιώσουν τα τυριά και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr