Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βράζετε τα ζυμαρικά al dente.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε και το σκόρδο και το σοτάρετε ελαφρά. Ρίχνετε τον Φυσικό Χυμό Τομάτας, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να «δέσει» καλά. Μόλις είναι έτοιμη, προσθέτετε το απάκι-αν χρησιμοποιήσετε- και την αφήνετε να πάρει μια ακόμα βράση.
Ρίχνετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύετε απαλά. Στη συνέχεια τα μοιράζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος ανάλογου μεγέθους ή σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη. Πασπαλίζετε με τα τυριά. Πρώτα με την φέτα και το ανθότυρο και μετά τη γραβιέρα.
Ψήνετε το φαγητό στον φούρνο για 10 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρετε το φαγητό στο τραπέζι ζεστό.