OliveMagazine

Πέννες φούρνου με 3 ελληνικά τυριά και ντομάτα

Πέννες φούρνου με 3 ελληνικά τυριά και ντομάτα

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. Πέννες ΟΜΙΚΡΟΝ
  • 150γρ. Γραβιέρα Νάξου τριμμένη
  • 200γρ. φέτα σε κύβους
  • 150γρ. ανθότυρο
  • 2 φλιτζάνια Φυσικός Χυμός Τομάτας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 100γρ. απάκι σε κύβους (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βράζετε τα ζυμαρικά al dente.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε και το σκόρδο και το σοτάρετε ελαφρά. Ρίχνετε τον Φυσικό Χυμό Τομάτας, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να «δέσει» καλά. Μόλις είναι έτοιμη, προσθέτετε το απάκι-αν χρησιμοποιήσετε- και την αφήνετε να πάρει μια ακόμα βράση.

Ρίχνετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύετε απαλά. Στη συνέχεια τα μοιράζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος ανάλογου μεγέθους ή σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη. Πασπαλίζετε με τα τυριά. Πρώτα με την φέτα και το ανθότυρο και μετά τη γραβιέρα.

Ψήνετε το φαγητό στον φούρνο για 10 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρετε το φαγητό στο τραπέζι ζεστό.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr