OliveMagazine

Πέστο δυόσμου

Πέστο δυόσμου

Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 120 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το πράσινο μέρος
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, μόνο τα φύλλα
  • 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι για 1΄-2΄ ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄ το πολύ, με προσοχή μην καεί. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε στο μπλέντερ τον δυόσμο, το μείγμα του τηγανιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μια λεία και ομοιόμορφη πάστα. Διορθώνουμε το αλάτι ή πιπέρι.

Φωτογραφίες: Jonathan Gregson Styling: Jo Harris, Food styling: Ella Tarn

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο