OliveMagazine

Πέστροφα τηγανητή σε βούτυρο

Πέστροφα τηγανητή σε βούτυρο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 πέστροφες
  • μερικά κλαδάκια ρίγανης φρέσκιας
  • μερικά κλαδάκια δυόσμου ή μάραθου
  • 150γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • βούτυρο φρέσκο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις πέστροφες, τις αλατοπιπερώνετε μέσα έξω και γεμίζετε τις κοιλίτσες τους με κλαδάκια μυρωδικών (ρίγανη, δυόσμο, μάραθο).

Περνάτε τις πέστροφες από το αλεύρι και τινάζετε να φύγει το περιττό. Βάζετε μπόλικο βούτυρο σε ένα τηγάνι να κάψει και τότε ρίχνετε τις πέστροφες στο καυτό βούτυρο και τις τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να κάνουν μια τραγανή κρούστα. Μάλλον θα χρειαστεί να τις τηγανίσετε σε δύο ή περισσότερες δόσεις.

Βγάζετε τις πέστροφες προσεκτικά σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το περιττό βούτυρο και τηγανίζετε την αμυγδαλόψιχα στο βούτυρο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Βάζετε τις τηγανισμένες πέστροφες σε πιάτα, από πάνω μοιράζετε τα αμύγδαλα και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Τina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr