OliveMagazine

Πίτα ανοιξιάτικη με μυζήθρα και δυόσμο

Πίτα ανοιξιάτικη με μυζήθρα και δυόσμο

Μερίδες:για ένα ταψί διαμ. 22-26εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φύλλα κουρού ή 4 χειροποίητα φύλλα
  • λάδι για το άλειμμα των φύλλων
  • 750γρ. μυζήθρα ή ανθότυρο λιωμένη με πιρούνι
  • 1 μάτσο κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο (τα φυλλαράκια)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τη μυζήθρα και προσθέτετε το δυόσμο, τον άνηθο, ανάλογο αλατοπίπερο και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανακατεύετε καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε ένα μέτριο ταψί και απλώνετε το πρώτο φύλλο ζύμης κουρού ή τα δύο πρώτα χειροποίητα φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα κι αφήνοντας να εξέχουν από το ταψί.

Μοιράζετε πάνω τους ομοιόμορφα το μίγμα του τυριού και φέρνετε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί πάνω από τη γέμιση. Σκεπάζετε την πίτα με το δεύτερο φύλλο κουρού και το λαδώνετε (ή με τα δύο τελευταία χειροποίητα φύλλα τα οποία λαδώνετε ένα προς ένα).

Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr