OliveMagazine

Πίτα Καισάρειας (Παστουρμαδόπιτα)

Πίτα Καισάρειας (Παστουρμαδόπιτα)

Μερίδες:20 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο για πίτες
  • 20 φέτες παστουρμά (αφαιρείτε το τσιμένι)
  • 600γρ. κασέρι, σε λεπτές φέτες
  • 2 ντομάτες ώριμες μέτριες, σε λεπτές φέτες
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 1 κουτ. σούπας νερό
  • μαύρο σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικό)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Απλώνετε τα μισά φύλλα σε λαδωμένο ταψί αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο. Στρώνετε το μισό κασέρι πάνω από τα φύλλα και κατόπιν τον παστουρμά, τις ντομάτες και στο τέλος το υπόλοιπο κασέρι.

Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο. Διπλώνετε τις άκρες προς τα κάτω και αλείφετε την επιφάνεια με το κρόκο αβγού.

Πασπαλίζετε την επιφάνεια με μαύρο σουσάμι και ψήνετε την πίτα στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr