20181126203159_PASTOURMADOPITA
clock icon
50'

Πίτα Καισάρειας (Παστουρμαδόπιτα)

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο για πίτες
  • 20 φέτες παστουρμά (αφαιρείτε το τσιμένι)
  • 600γρ. κασέρι, σε λεπτές φέτες
  • 2 ντομάτες ώριμες μέτριες, σε λεπτές φέτες
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 1 κουτ. σούπας νερό
  • μαύρο σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικό)

Αν είστε λάτρεις του παστουρμά, του ιδιαίτερου αυτού αλλαντικού, αυτή την πίτα θα τη λατρέψετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Απλώνετε τα μισά φύλλα σε λαδωμένο ταψί αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο. Στρώνετε το μισό κασέρι πάνω από τα φύλλα και κατόπιν τον παστουρμά, τις ντομάτες και στο τέλος το υπόλοιπο κασέρι.
Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο. Διπλώνετε τις άκρες προς τα κάτω και αλείφετε την επιφάνεια με το κρόκο αβγού.
Πασπαλίζετε την επιφάνεια με μαύρο σουσάμι και ψήνετε την πίτα στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Απλώνετε τα μισά φύλλα σε λαδωμένο ταψί αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο. Στρώνετε το μισό κασέρι πάνω από τα φύλλα και κατόπιν τον παστουρμά, τις ντομάτες και στο τέλος το υπόλοιπο κασέρι.

Βήμα 2

Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο. Διπλώνετε τις άκρες προς τα κάτω και αλείφετε την επιφάνεια με το κρόκο αβγού.

Βήμα 3

Πασπαλίζετε την επιφάνεια με μαύρο σουσάμι και ψήνετε την πίτα στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey