OliveMagazine

Πίτα με ζύμη γιαουρτιού, μυζήθρα και αρωματικά

Πίτα με ζύμη γιαουρτιού, μυζήθρα και αρωματικά

Μερίδες:για 1 ταψί διαμ. 30εκ
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 500γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 8 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
  • 1½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. γλυκού νερό για το ψήσιμο
  • Για τη γέμιση

  • λάδι για το άλειμμα των φύλλων
  • 750γρ. μυζήθρα ή ανθότυρο λιωμένη με πιρούνι
  • 1 μάτσο κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο (τα φυλλαράκια)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με το αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο και τρίβετε το μίγμα με τα δάκτυλα, μέχρι να ποτιστεί η Φαρίνα με το βούτυρο. Προσθέτετε το γιαούρτι και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα, πριν τη χρήση.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τη μυζήθρα και προσθέτετε το δυόσμο, τον άνηθο, ανάλογο αλατοπίπερο και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανακατεύετε καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε ένα μέτριο ταψί διαμέτρου 30εκ. και ανοίγετε το φύλλο ως εξής: χωρίζετε τη ζύμη σε 2 μέρη και τα πλάθετε σε μπάλες. Παίρνετε μία-μία τις μπάλες και πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, τις ανοίγετε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε φύλλα πάχους ¼εκ.

Απλώνετε το πρώτο φύλλο ζύμης αφήνοντας εξέχει από το ταψί σας. Απλώνετε πάνω του ομοιόμορφα το μίγμα του τυριού και φέρνετε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί πάνω από τη γέμιση. Ανοίγετε και το δεύτερο κομμάτι της ζύμης σε φύλλο και σκεπάζετε με αυτό την πίτα. Το λαδώνετε καλά, χαράζετε την πίτα σε κομμάτια και ψήνετε στον φούρνο για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο