OliveMagazine

Πίτα με ζύμη κουρού, χυλοπίτες και κοτόπουλο

Πίτα με ζύμη κουρού, χυλοπίτες και κοτόπουλο

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:30'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 140γρ. βούτυρο
  • 50γρ. ζάχαρη
  • ½ κoυτ. γλυκού αλάτι
  • 1 αβγό
  • 230γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 50γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κρόκο αβγού
  • Για τη γέμιση

  • 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 800γρ. στήθος κοτόπουλου, σε κυβάκια
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. χυλοπίτες ψιλές
  • 3 κουτ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη ζύμη: Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Ρίχνετε το αλάτι και το αβγό και συνεχίζετε να χτυπάτε για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το σιμιγδάλι. Αδειάζετε το μίγμα από το μίξερ στο μίγμα με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά και ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι να πάρετε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα τοιχώματα του μπολ. Την πλάθετε σε μπάλα και την βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση.

Για τη γέμιση: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι για 5΄. Ρίχνετε τις χυλοπίτες και τις σοτάρετε για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε όσο χλιαρό νερό χρειάζεται για να βράσει το ζυμαρικό και το κοτόπουλο, και να χυλώσουν.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τον μαϊντανό και το σχοινόπρασο και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρώς. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε δύο στρογγυλά φύλλα πάνω σε καθαρή ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.

Αλείφετε ένα στρογγυλό ταψί με ελαιόλαδο και στρώνετε το ένα φύλλο αφήνοντας να προεξέχει από τα πλαϊνά του σκεύους. Απλώνετε μέσα τη γέμιση με μια σπάτουλα και καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο. Γυρίζετε τις άκρες του πρώτου φύλλο προς τα μέσα, ώστε να δημιουργηθεί ένα χοντρό στεφάνι (κόθρος). Τέλος, αλείφετε την πίτα σας με κρόκο αβγού με τη βοήθεια ενός πινέλου. Ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα 50-55 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Φωτογραφία: Studiom.com, Styling: Κατερίνα Λυκουρέση.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο